ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΡΙΤΗ 20 Αυγούστου στις 11:00

ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Μετά την κατάργηση 50 ειδικοτήτων στην τεχνική εκπαίδευση και τη διαθεσιμότητα 2.200 καθηγητών, ο Υπουργός Παιδείας ερήμην των υπηρεσιακών συμβουλίων χαρακτηρίζει υπεράριθμους 6.016 εκπαιδευτικούς ετοιμάζοντας το νέο κύμα διαθεσιμοτήτων που θα ακολουθήσει μετά τις υποχρεωτικές μετατάξεις 3.981 καθηγητών στην Α/θμια εκπ/ση και 812 σε διοικητικές θέσεις. Οι αυθαίρετοι υπολογισμοί και η σκοπιμότητα των πράξεων δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για τη λειτουργία των σχολείων το Σεπτέμβρη αλλά και σοβαρές ανατροπές στους εκπαιδευτικούς.

Πανελλαδικά

1.313 καθηγητές μένουν μετέωροι και θα είναι τα επόμενα θύματα στη νέα λίστα των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων, ενώ 2.125 επιπλέον καθηγητές θα σταματήσουν να διδάσκουν στα σχολεία. Στην Ηλεία 109 καθηγητές χαρακτηρίζονται πλεονάζοντες την ίδια στιγμή που οι προσφερόμενες θέσεις είναι 48 στην Α/θμια και 11 για τη Δ/ση και το ΙΕΚ. Την ίδια στιγμή το υπουργείο δεν ολοκλήρωσε τις 940 εθελοντικές μετατάξεις στην

πρωτοβάθμια εκπαίδευση, παρά το γεγονός πως οι αιτήσεις υπερκάλυπταν τη ζήτηση. Τα έκδηλα λάθη που υπάρχουν αλλά και η αρνητική στάση του υπουργείου να καλύψει θέσεις στην Α/θμια Ηλείας σε αρκετές ειδικότητες δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά και δείχνουν ότι η βασική στόχευση είναι να δημιουργηθούν λίστες με υπεράριθμους και λίστες με «διαθέσιμους» προς απόλυση.

Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας:

Να σταματήσουν οι διαδικασίες υποχρεωτικών μετατάξεων και να επιστρέψουν οι συνάδελφοι που βγήκαν σε διαθεσιμότητα στα σχολεία τους.

Να προχωρήσει στην ικανοποίηση όσων αιτήσεων μετάταξης εκπαιδευτικών έχουν κατατεθεί εθελοντικά.

Να υπολογιστούν τα κενά των σχολείων στις αρχές του Σεπτέμβρη με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και όχι τις νόρμες των μνημονιακών συμφωνιών.

Καλούμε

όλους τους συναδέλφους:

1) Nα λάβουν μαζικά μέρος στη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ που θα γίνει την Τρίτη, 20/8/2013, στις 11:00 π.μ στα γραφεία της ΕΛΜΕ (2ο Λύκειο Πύργου)

2) Μέχρι και τη συνέλευση να μην καταθέτει κανένας ηλεκτρονική αίτηση προτίμησης για υποχρεωτική μετάταξη, προκειμένου να εξετάσουμε όλες τις πτυχές του ζητήματος.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Γιαννόπουλος

Γιάννης

Κουτσούκου Μαρία

Advertisements
This entry was posted in ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s