ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙ Σ

ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ- ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠ/ΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΥΡΓΟΥ & ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Kαταγγέλλουμε την βίαιη διάλυση της κατάληψης του Υπουργείου Εργασίας, την χρήση αστυνομικής βίας με χημικά και κλομπ εναντίον των άοπλων διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, και τη σύλληψη 35 εξ αυτών με σκοπό την παραπομπή τους στο αυτόφωρο.

Ο αυταρχικός αυτός τρόπος από την τρικομματική συγκυβέρνηση, δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της μνημονιακής πολιτικής προς τους εργαζόμενους που αντιστέκονται. Η κοινωνία έχει καταλάβει την αθλιότητα και δεν τρομοκρατείται από πολιτικές επιστρατεύσεις αστυνομική βία και συλλήψεις εργαζομένων.

Ζητούμε την άμεση απόσυρση όλων των εναντίον τους κατηγοριών. Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά απ’ το εργατικό και λαϊκό κίνημα!

ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ

Σύμφωνα με τον Ν.4093/2012, η παραπομπή υπαλλήλου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ή σε ποινική δίκη για παράβαση καθήκοντος, συνεπάγεται αυτοδίκαιη αργία. Οι συνέπειες του συγκεκριμένου νομοθετήματος είναι τρομακτικές, καθώς το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων είναι εκτεθειμένο στη διάθεση του οποιουδήποτε προχωρήσει σε ένδικα μέσα για οποιοδήποτε λόγο, από τον πιο σοβαρό ως τον πιο ασήμαντο και πρακτικά καταργείται έτσι το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως του εναντίου!

Στα Χανιά ασκήθηκαν διώξεις με αίολο κατηγορητήριο σε 9 άτομα, για τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που έγιναν στην 48ωρη γενική απεργία της 10-11 Φλεβάρη, η πορεία της οποίας κατέληξε στην κατάληψη της αντιπεριφέρειας Χανίων. Διώξεις επίσης ασκήθηκαν και σε 3 διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία που έγινε την 25η Μαρτίου. Οι διώξεις αυτές είναι αποτελούν ποινικοποίηση των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων και του φρονήματος και εμπλέκουν έξι μέλη των σωματείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων. Να σταματήσει τώρα η ομηρία ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ και να τεθούν οι ΕΔΕ στο αρχείο.

Στην Τρίπολη νέα δίωξη συναδέλφου που κατηγορείται επειδή «διέπραξε το έγκλημα» να μοιράσει στους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης και σε εκπρόσωπο του 15μελούς του μαθητικού συμβουλίου την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ προς τον Υπουργό Παιδείας για την απαράδεκτη κατάσταση στα Μουσικά Σχολεία της χώρας.

Ο κατάλογος με τις διώξεις πληθαίνει μέρα με την ημέρα. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μαζί με την Ε.Ε και το ΔΝΤ, αγκαλιά με όλους τους μηχανισμούς άσκησης κρατικής πολιτικής ρίχνουν μαύρο πέπλο πάνω από κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας και δημοκρατικού δικαιώματος. Επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους ώστε να αποδεχτούν σιωπηλά και υποταγμένα τη βάρβαρη πολιτική τους. Θέλουν να σπείρουν το φόβο και να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική και πολιτική δράση.

· Να σταματήσει τώρα η ομηρία των συναδέλφων και να τεθούν

οι ΕΔΕ στο αρχείο.

· Να αποσυρθεί η επικίνδυνη για τη δημοκρατία εγκύκλιος του υπουργείου που καταργεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο τεκμήριο της αθωότητας και θέτει σε αυτοδίκαιη αργία τους εκπ/κούς.

· Απαιτούμε την κατάργηση του απαράδεκτου, επικίνδυνου και αντιδημοκρατικού νομικού πλαισίου (Ν.4093/2012).

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ και τις ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΡ ΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.docx
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ και τις ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΡ ΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.pdf

Advertisements
This entry was posted in ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s