Αντιφασιστικός Νοέμβρης 2012

«Ψωμί, παιδεία, ελευθερία»

Η ομάδα δράσεων κατά του φασισμού και διακρίσεων των εκπαιδευτικών  της Ηλείας συνεχίζοντας τις δράσεις για τον αντιφασιστικό Νοέμβρη κατανοώντας την ιδιαίτερη σημασία που αποκτούν φέτος οι εκδηλώσεις μνήμης για το Πολυτεχνείο λόγω της βίαιης φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας και υποκατάστασης της δημοκρατίας από ένα κράτος εκτάκτου ανάγκης, προτείνει σε κάθε συνάδελφο που θέλει να παρέμβει και αυτός στους μαθητές του σε αυτή την κατεύθυνση:

Α. Να χρησιμοποιήσει από το επισυναπτόμενο υλικό ό,τι θεωρεί χρήσιμο.

1. Ερωτηματολόγιο για την Επταετία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν παιχνίδι γνώσεων στη τάξη. Έπειτα αφού δουν απόσπασμα 5 λεπτών από (0.51.50 εως 055.56 ) από την ταινία «Το αυγό του φιδιού» που έχει σχεδόν όλες τις απαντήσεις να συμπληρωθεί.  Όπου δεν είναι εύκολο η προβολή του αποσπάσματος μπορούν να αντλήσουν τις πληροφορίες από το 2ο επισυναπτόμενο «Πηγές της Επταετίας». 3ο επισυναπτόμενο είναι το Χρονικό. 4ο  επισυναπτόμμενο, υλικό από  σχολικές γιορτές συναδέλφων, χρονικά, δραστηριότητες, ποιήματα, πεζά, ταινίες, κείμενα, βιβλιογραφία, για την επτάχρονη δικτατορία, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Β. ΤΑΙΝΙΑ: Την Παρασκευή 16 /11/2012 Προβολή της ταινίας <<Το αυγό του Φιδιού >> της Νίνας Γεωργιάδου στο θέατρο Απόλλων στις 9 μμ.

Οι νέοι πήραν στα χέρια τους τον αντιδικτατορικό αγώνα το 1973. Οι σημερινοί νέοι δεν έχουν, στη μεγάλη πλειοψηφία τους, παρόν και μέλλον και χρειάζεται νʼ αντιδράσουν με τη στήριξη του σχολείου, της οικογένειας, της κοινωνίας. Γι’ αυτό ως εκπαιδευτικοί τους  αφιερώνουμε την ταινία και τους καλούμε να έρθουν να τη δουν με είσοδο δωρεάν.

ΕΠΤΑΕΤΙΑ.doc

Πηγές της Επταετίας.pub

ΧΡΟΝΙΚΟ.doc

ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ.docx

Advertisements
This entry was posted in ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ & ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s