ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ ( ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ )

Αντιφασιστικός Οκτώβρης 2012

Εφτά

δεκαετίες μετά τη φρίκη του Ολοκαυτώματος και του Ολοκληρωτικού Πολέμου, ο φασισμός ξανασηκώνει κεφάλι. Σε μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα, το σύστημα επιδέξια υποστηρίζει με κάθε τρόπο, οικονομικό ή επικοινωνιακό, τις φασιστικές οργανώσεις ώστε αυτές να αυξήσουν την επιρροή τους στην κοινή γνώμη. Όπως στον Μεσοπόλεμο, έτσι και τώρα οι φασιστικές αντιλήψεις χρησιμοποιούνται για να σπείρουν διαιρέσεις στα θύματα της κρίσης και των κυβερνητικών αντικοινωνικών μέτρων. Για να εκτραπεί η δίκαιη οργή του κόσμου κατά τραπεζιτών και μεγαλοεργοδοτών προς τα πιο αδύνατα στρώματα (αλλοδαπή εργατική τάξη, αθίγγανοι, ομοφυλόφιλοι κλπ). Για να τρομοκρατήσουν τους αγωνιστές των κοινωνικών κινημάτων. Γι’ αυτό τα φασιστικά-εθνικιστικά κόμματα είναι εχθρός οποιουδήποτε θέλει να παλέψει όχι μόνο υπέρ των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων αλλά και κατά των μέτρων που κουρελιάζουν τις ζωές μας. Ιδιαίτερα η νεολαία, δεν πρέπει να πέσει στη δηλητηριώδη παγίδα του φασισμού με τα μεγάλα «αντισυστημικά» λόγια και τις πολύ φιλοσυστημικές πράξεις. Από το πώς η νεολαία θα επιλέξει να αντιμετωπίσει τον όλεθρο των μνημονίων, κρίνεται πάνω απ’ όλα το δικό της μέλλον!.

H ΕΛΜΕ Ηλείας στο

πλαίσιο των δράσεων για την ευαισθητοποίηση σε θέματα φασισμού και διακρίσεων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δάσκαλων – Νηπιαγωγών Πύργου και τον Σύλλογο Σπουδαστών ΑΤΕΙ Πύργου, διοργανώνουν το διήμερο 25 και 26 Οκτωβρίου σειρά δράσεων με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, φοιτητών. Σε αυτές τις δράσεις καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν.

Πρόγραμμα

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, ώρα 20.30θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ: προβολή ταινίας «Χίτλερ: Η Αρχή του κακού» του Christian Dugay.

Παρασκευή 26- 10, ώρα 12.00Κεντρική Πλατεία Πύργου: συναυλία από χορωδίες και μουσικά σχήματα μαθητών & φοιτητών. Έκθεση έργων μαθητών στο Δημαρχείο.

Παρασκευή 26- 10, ώρα 20.00θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ: προβολή βίντεο & θεατρικά σχολείων.

ΕΛΜΕ Ηλείας

Σύλλογος Δάσκαλων & Νηπιαγωγών Πύργου

Σύλλογος Σπουδαστών ΑΤΕΙ Πύργου

Advertisements
This entry was posted in ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ & ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s